Välkommen

Den 3 maj 2019 har vi premiär med Stumpens nya satsning Kafé Bipopulär där våra egna texter av Mari F Persson, Madeleine Grothén och Anna Hanspers möter bland annat Staffan Göthes och Stig Dagermans i en tänkvärd, berörande och rolig första akt. Den andra akten är en monolog av och med skådespelaren Michael Segerström. Regisserar gör Eyvind Andersen.

Stumpenensemblen har roat och oroat sin trogna publik i snart 20 år. Allt började med PC Jersilds pjäs Stumpen i regi av Hans Polster som också spelade huvudrollen. Pjäsen handlar om en uteliggares liv och vedermödor. Sedan dess har Stumpen framfört ett pärlband av hyllade föreställningar. Och om något är återkommande i alla Stumpens pjäser så är det utanförskapet. Den yttre eller inre hemlösheten. Utsattheten. Det svåra i att vara människa och inte passa in. Samma grundteman återkommer i Kafé Bipopulär.

Du kan följa repetitionerna på Facebook, Stumpen Ensemblen heter vi där.

https://www.facebook.com/stumpenteater/?ref=bookmarks

Föreställningar i B-salen Folkets Hus, Södergatan 65, Helsingborg

3 maj kl 19, 4 maj kl 19, 5 maj kl 16, 10 maj kl 19, 11 maj kl 19 och 12 maj kl 16

Biljetter beställer du på boka.stumpen@gmail.com och betalar gör du i kassan, kontanter eller Swish – och biljettpriset är 200 kronor inklusive fika/enkel förtäring.

Ur Svens skåp ett gästspel av skådespelaren Marie Öhrn i ett samarbete med Stumpenensemblen med föreställningen.

Föreställningarna ges våren 2019 den 5 och 6 april kl 19 i B-salen Folkets Hus Helsingborg. Boka biljett på boka.stumpen@gmail.com. Biljettpris 150 kronor.

Marie Öhrn

Tillståndet 2018

Nu har du chansen att se Stumpenensemblens föreställning ”Tillståndet” igen. Boka din biljett på boka.stumpen@gmail.com eller ring 0720-282238 för mer information.

Biljettpris: 150:-

Föreställningar 6, 7, 13 och 14 oktober klockan 19.00 i B-salen, Folkets Hus, Södergatan 65 i Helsingborg

Regi: Eyvind Andersen

Följ Stumpen och repetitionerna på vår Facebooksida Stumpen Ensemblen

Strålande resecensioner!

HDs Björn Gunnarsson skriver bland annat: ”Stumpenensemblen gör som vanligt inte åskådaren besviken. Patienternas livs- och sjukdomshistoria görs berörande, med avbrott för burleska inslag: ”Här ser ni grabben med Hibernal i!” … Tillståndet med Stumpenenesemblen är värd en stor publik.”

Svidande kritik värd en stor publik (HD)

27 april 2018 hade Stumpen premiär med föreställningen ”Tillståndet”, av Bratt/Andersson, regi och bearbetning Eyvind Andersen. En pjäs om tillståndet på ett mentalsjukhus, ömsint och dråpligt skildrat. Men pass på, skrattet kan fastna i halsen för kanske är det dagens verklighet som speglas i de gallerklädda fönstren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *