Övriga föreställningar

2018

Tillståndet

En teaterklassiker av Kent Andersson/Bengt Bratt från 1970-talet om hur några patienter på ett mentalsjukhus vill sätta upp en kabaret utifrån egna erfarenheter av vården. En pjäs som i många år varit aktuell – 2018 blev det äntligen av. Regi: Eyvind Andersen

2015

Vargens Varning

Stumpenensemblens föreställning med Anna Hanspers Vargens varning spelades våren 2015 i folkets hus i regi och bearbetning av Eyvind Andersen. Helt nyskriven dramatik som baserades på Anna Hanspers bok med samma titel.

2013-2014

Uppstoppad hund

Stumpenensemblens uppsättning av Staffan Göthe’s En uppstoppad hund blev en publiksuccé när den spelades våren 2013 i B-salen på Folkets Hus i Helsingborg. Därfär bestämde vi att ta upp pjäsen igen och framföra den med delvis ny rollbesättning i Helsingborg, Åstorp och Landskrona. Den spelades också på en teaterfestival i Helsingborg i maj 2013.

En uppstoppad hund har blivit en samtida klassiker. Den uruppfördes 1986 och är en av de mest spelade av nyare svenska pjäser.

Handlingen utspelar sig i en liten hamnstad i Norrland på 50- och 60-talet. Pjäsen diskuterar de stora existentiella frågorna om livet och döden, om det godas kraft och det ondas. Och om drömmen om det värdiga livet, som rymmer plats för oss alla.

Som i alla Stumpenensemblens produktioner medverkar både på och bakom scen en mix av teaterproffs och amatörer, med olika kunskaper och erfarenheter.

Regi: Eyvind Andersen

2009

Krapps Sista Band av Samuel Beckett

I Krapps sista band möter vi en äldre man, som sitter vid ett bord och lyssnar på sina gamla inspelade band. Han gör en ny inspelning – sin sista?- innan han återgår till att lyssna till samma band som han gång på gång tidigare lyssnat på, ett band inspelat för trettio år sedan. Varför lyssnar han på just det bandet? Vad är det han letar efter?

Krapps sista band spelades i B-salen på Folkets Hus hösten 2009. Regi Eyvind Andersen.

2008 – 2009

Mannen från La Mancha av Dale Wasserman

Den amerikanske dramatikern Dale Wasserman är känd för två teaterstycken,som blivit moderna klassiker: Gökboet och Mannen från La Mancha. Musikalen Mannen från La Mancha handlar om två dygn i Miguel de Cervantes’ liv. Hur han räddar sig och sina medarbetare sedan de fängslats, genom att med hjälp av dessa och av ett antal andra fångar spela upp historien om den vandrande riddaren.

Mannen från La Mancha spelades i A-salen på Folkets Hus, i Teatersalen på Skolstaden, på MAF i Malmö och på Kulturhuset Björnen i Åstorp. Regi Hans Polster.

Tidigare uppsättningar

2006

Högsta Vinsten av Johann Nestroy.  Spelades på The Tivoli. Regi Hans Polster.                    

2005-2007

Ingeborg Holm av Nils Krok. Den Spelades på Dunkers Kulturhus, på Helsingborgs Stadsteaters stora scen, i A-salen på Folkets Hus och på MAF i Malmö. Regi Hans Polster.

2004

Tiggaropran av Bertolt Brecht. Spelades på Saga-biografen. Regi Hans Polster.

2003

Midvinterljus i Hemlösas hus sånger och dikter av Kent Andersson Anders Wällhed, Jörgen Fyhr m fl. Spelades i Hörsalen på Helsingborgs Stadsbibliotek. Regi Hans Polster.

2001

Talismanen av Johann Nestroy. Den Spelades på Helsingborgs Kongresscenter. Regi Hans Polster.