Nypremiär!

Vi spelar Lyckliga gatan igen, den 21 – 24 april 2022

Hösten 2021 spelade vi “Lyckliga Gatan” av Kent Andersson och Bengt Bratt, i regi av Eyvind Andersen. En pjäs lika aktuell i dag, som när den skrevs 1992. Ett gäng människor sitter och väntar på att någon ”ansvarig” ska dyka upp, alla har högst olika bakgrund och erfarenheter men ett gemensamt, att de alla är arbetslösa.

Eftersom det i höstas fortfarande var pandemi-restriktioner lyckades inte alla, som ville, få biljetter. Så därför tar vi upp pjäsen igen, nu med en delvis ny laguppställning.

Lyckliga gatan är den sista pjäs, som Kent Andersson och Bengt Bratt skrev tillsammans. Deras samarbete började efter Kent Anderssons “Flotten” 1967 med “Hemmet”, Tillståndet”, Gropen”, “Sandlådan”. Pjäser som med sin humor och uppsluppenhet parad med vass samhällskritik också blivit en viktig del av svensk teaterhistoria.

Nypremiär torsdag 21 april kl 19, därefter spelar vi också fredag 22 april kl 19, lördag 23 april kl 18 och söndag 24 april kl 18 i B-salen på Folkets Hus, Södergatan 65, Helsingborg.

Boka på stumpenbiljetter@gmail.com
eller 0736-385048

Välkomna!

Dags för Stumpenpremiär