Hemmet

Hemmet

Vilken underbar publikrespons vi fick! Så härligt med så många positiva kommentarer efter varje föreställning av Hemmet. ”Angeläget, värme, spelglädje, fantastisk föreställning, sanslöst bra, om människor för människor av människor” var några av kommentarerna. Tack alla!

Stumpen-Ensemblens Hemmet var en nytolkning av det klassiska verket av Kent Andersson och Bengt Bratt, omarbetad och regisserad av Anders Wällhed och med nyskapad musik av Matti Johansson. Hemmet sattes först upp 1967 – samma år som Sverige gick över till högertrafik och The Beatles dominerade topplistorna med ”All You Need Is Love”.

1967 hade nu blivit 2024 där den moderna tiden tydligt krupit innanför väggarna på ett äldreboende någonstans i Helsingborg. Beskrivit med satriska svängar, humor och vitala kast rakt in i verkligheten.

Och till er som missat och undrar varför vi inte ger fler föreställningar, så är det därför att det är så dyrt att vara på Dunkers kulturhus.

Till vår nästa föreställning, en jubileumskabaré i höst, hoppas vi därför antingen hitta en annan scen att spela på eller att Dunkers kulturhus ändrar sin prissättning. Hoppas vi ses då!

Länk till recension i Helsingborgs Dagblad 2024-01-22

https://www.hd.se/2024-01-22/mer-fryntligt-an-farligt-nar-stumpen-dyker-ned-i-samhallskritiken

Medverkande

Manus Kent Andersson & Bengt Bratt, bearbetning & regi Anders Wällhed, musik Matti Johansson, scenografi Chrissie Lundström, kostym Lena Danielsson Svenson, koreografi Susanne Andersin, ljus Bertil Larsson, ljud Lala Larsson, mask Kaj Grönberg & Katarina Kovacs, sufflör Maja Lanka, programfoto Kaj Grönberg, text- & musikinslag Birger Sjöberg, Nationalteatern, Krister Classon & Eric Idle, affisch- & programlayout Sofia Travnicek Mattiasson, producent Ingrid Mattiasson Saarinen

I rollerna

Syster Gunnar Thomas Karlsson, syster Siv Mari F Persson, vårdbiträde Alma Andersson, terapeut Mikael Bogren Niemi, Albin Sonny Andersson, Charlotte Tinna Bogren Niemi, Edith Gith Bruér Tegsell, Hjalmar Jonas Svensson, Jenny Jonna Frisch, Johan Kamil Jesionowski, Mathilda Barbro Larsson, Sven Mikael Bogren Niemi, Sören Jan-Eric Wehlin

Musiker

Kapellmästare & gitarr Matti Johansson, mandolin & gitarr Daniel Berg och banjo & gitarr Linus Mathiasson